Prodej vína

 

PRODEJ VÍN

Charakteristiky:

Veltlinské zelené, pozdní sběr, suché

Hrozny z 24 let staré vinice. Kořenový systém zásobuje hrozny látkami z velké hloubky, to se projvuje pikantní chutí vína s příjemným minerálním tónem. Mohutnost a pikantrnost vína je podpořena vůní bílého pepře, červeného grepu a harmonicky vyváženou kyselinkou. Hodí se k těstovinovým salátům s kuřecím masem nebo sýrem.

Ryzlink rýnský, pozdní sběr, suché

Víno pochází z vinice, která již 38 let slouží k udržení množitelského geofondu 22 klonů Ryzlinku rýnského. Cíleně nízká produkce (1,5 kg/keř) ve spojení s různými vlastnostmi jednotlivých klonů dodává tomuto vínu jediněčný buket. Široké spektrum květnatých a ovocitých vůní se snoubí s pikantní, expresivní chutí. Dalším ležením na láhvi se toto víno bude zdokonalovat. Hodí se k pokrmům z ryb a bílých mas. Také k tvrdým sýrům.

Sauvignon, pozdní sběr, suché

Optimálně dozálé hrozny z cíleně redukované sklizně (23hl/ha) dodávají vínu specifickou aromatiku bylinných tónů kvetoucího bezu s nádechem angreštu. Chuť je příjemně pikantní a harmonická. Hodí se k pokrmům z ryb a mořských plodů.

Andre rose, pozdní sběr, polosladké

Odrůda vyšlechtěná na naší šlechtitelské stanici získává stále více na oblibě. Jde o křížence Frankovky a Svatovavřineckého, přebírající nejlepší vlastnosti obou rodičů. Víno charakterizuje lososová barva s vysokou viskozitou. Vůně a chuť lesních plodů, převážně borůvek. Dobře vychlazené je ideální k osvěžení v horkém létě. Také se hodí ke specialitám z grilu.

Andre, pozdní sběr, suché

Odrůda vyšlechtěná na naší šlechtitelské stanici, jako kříženec Frankovky a Svatovavřineckého se stává nejpěstovanější (nejprodávanější) odrůdou u nás. Výborné klimatické a půdní podmínky předurčené na pěstování modrých odrůd, mladý vinohrad a cíleně redukovaná sklizeň, dali základ vzniku vysoce barevnému konstruktivnímu vínu s vůní lesního ovoce, se strukturovanou taninovou chutí. Hodí se ke grilovaným nebo pečeným červeným masům.

Cabernet Sauvignon, pozdní sběr, suché

Víno pochází převážně z mladých vinic. Výborné půdní a klimatické podmínky a cíleně redukovaná sklizeň (24hl/ha) zaručují optimální dozrávání hroznů, co se projevuje ve výrazné ovocité vůni i v mohutné konstruktivní chuti. Dalším zráním v lahvi může přecházet do elegantní sametovosti. Hodí se k pikantním jídlům ze zvěřiny a k hovězím biftekům.